Ispanaklı ve Ezine Peynirli Tavuk Sarma Tarifi

Hazırlanma Süresi: 5 Dakika
Pişirme Süresi: 30 Dakika

  • 2 Adet Tavuk Göğsü
  • 2 Dilim – 70g Ezine Peyniri
  • 200g Ispanak
  • 3 Diş Kıyılmış Sarımsak
  • Kırmızı Biber
  • Tuz
  • Biber
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Kürdan

Ispanaklı ve Ezine Peynirli Tavuk Tarifi

  • Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.
  • Büyük bir tavada sarımsağı, zeytinyağı ile orta ateşte 1-2 dakika soteleyin.
  • Ispanak ve jülyen kesilmiş kırmızı biberi ekleyin ve pişene kadar yaklaşık 2-3 dakika sık sık karıştırın.
  • Tavuk göğsünü ortadan ikiye bölün ve kelebek şeklinde açın. Kopmaması için bağlantı noktasını biraz kalın tutun.
  • Her bir tavuk göğsünün içine birer dilim ezine peyniri ekleyin.
  • Sotelediğiniz ıspanak ve sarımsağı peynirin üzerine ekleyin.
  • Tavuğu sandviç gibi ikiye katlayın.
  • Kenarlarını kürdan ile kapatın.
  • Yağlı kâğıdın üzerine tavukları yerleştirin.
  • Tavuğun üstüne kırmızı biber, tuz ve karabiber serpin.
  • Yaklaşık 30 dakika veya tamamen pişene kadar fırında pişirin.

Ispanaklı ve Ezine Peynirli Tavuk Besin Değerleri

Toplam Enerji (1 Porsiyon): 465 kcal
Protein: 48g
Karbonhidrat: 12g
Yağ: 25g

Tarifler

Diyetisyen

Diyetisyen - Sporcu Beslenme Danışmanlığı - Sporcu Beslenmesi, Sporcu Beslenmesi Danışmanlığı, Sporcu Diyetisyeni, Ataşehir Diyetisyen

Haber Bülteni

Haber Bültenimize Abone Olun.